5 Şubat 2012 Pazar

Smash Cops

Categories:

Smash Cops





Farklı oynanış şekliyle ilk oynadığımda beni pek etkilemesede biraz vakit geçirdikten sonra bağlandığım ve oldukça hoşuma giden nadir oyunlardan birisi Smash Cops. Arabalar ve eğlence söz konusu olduğunda herkes sokak yarışları ya da kovalamacanın olduğu heyecanlı şeylere daha çok ilgi gösteriyor. Sinema sektörü dışında oyun sektörüne de baktığımızda son zamanlarda bu tarz oyunların çoğalmaya başladığını farkediyoruz. Hutch Games bu gelişmelere uzak kalmayarak son geliştirdiği oyuna biraz kovalamaca, sıcak takip ve çarpışma gibi aksiyonlar ekleyerek şimdiye kadar gördüğüm en benzersiz dokunmatik kontrol yöntemini yaratarak güzel bir oyun geliştirmiş.
Oyunda tipik direksiyon simidi, d-pad, tilt gibi alışılmış seçenekler yerine ekranda gördüğümüz polis arabasının arkasına parmağımızı koyarak aracın hareketini sağlıyoruz. Ekran üzerinde parmağımızı sağa sola çevirerek, daireler çizerek polis arabasını istediğimiz her yöne yönlendirmemiz mümkün. Başta zor gelen bu kontrol yönetimine bir iki bölüm oynadıktan sonra alışıyorsunuz ve ilerledikçe aslında ne kadar kolay ve zevkli olduğunu görüyorsunuz.
Oyunun tek güçlü yanı bu benzersiz kontrol yöntemi değil elbette, sizi havaya sokmak için güzel tasarlanmış Flaş Haber (Breaking News) sunumu ile görevinizi öğreniyorsunuz. Helikopter üzerinden bu kovalamacayı takip ederken sizin aracınız çıkageliyor. Artık suçluların peşine düşebilirsiniz 
Toplamda 22 bölümden oluşan oyunda hemen hemen her bölüm farklı bir konuya sahip. Örnek vermek gerekirse, bir bölümde banka soyguncularının peşine düşerken, bir başka bölümde sokak yarışçılarını yakalamaya çalışıyor veya çalıntı bir arabayı sınırı geçmeden önce durdurmaya çalışıyorsunuz. Tabi suçluların öyle kolay kolay yakalanmaya niyeti yok  Bu yüzden onlara çarparak durdurmak zorundasınız. Polis aracınızı kullanırken ekrana başka bir parmağınızla dokunduğunuzda aracınız birden hızlanıyor, bunu daha etkili çarpışmalar için kullanabilirsiniz. Bu özelliği kullanırken bir gözününüzün ekranın sağ üst köşesinde göreceğiniz RAM’de olmasında fayda var.
Bazen bir suçlunun peşine düştüğünüzde ona eskortluk eden başka araçlar size çarparak sizi engellemeye çalışıyorlar, bu da oyun içi eğlenceyi üst seviyelere taşıyor. Ancak hem hızlı olmanız hem de aracınızın güçlü olması gerektiği bu bölümleri daha kolay geçmek isterseniz Super Cop seçeneği ile daha güçlü bir polis aracına sahip olabilirsiniz. Yalnız şunu belirtmekte fayda var bu özelliği sadece bir kez kullanabiliyorsunuz. Daha fazla kullanmak isterseniz oyun içi mağazadan satın almanız gerekmekte.Oyunda her bölümde başarınıza göre yıldız kazanıyorsunuz ve ilerledikçe belirli yıldız seviyelerinde yeni bölümler açılıyor, bunun dışında garaj içinde de daha hızlı ve daha güçlü polis araçları aktif oluyor.Toplam 5 adet polis aracının bulunduğu oyunda bana en çok keyif verenler Interceptor ve Brutus oldu 
Son olarak oyun içi ses ve müzikleri ile de övgüyü hakeden oyunu eğlenceli ve farklı bir aksiyon oyunu arayışı içinde olan herkese tavsiye ederim. 

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

No Response to "Smash Cops"

Yorum Gönder